google1cff495ef092a852
 

Onze Kennel en Fokvisie

Kennel van de Bolse Hoeve en Fokvisie

In 2018 ben ik gestart met Kennel van de Bolse Hoeve. Wij fokken uitsluitend volgens het fok regelement van de rasvereniging “De Drentsche Patrijshond”.

Mijn voornaamste doelstelling is om gezonde honden te fokken met een lief karakter. Dat wil zeggen een goede HD-Waarde en een zo laag mogelijk inteelt coëfficiënt. Dit om zo de kans op erfelijke afwijkingen zo klein mogelijk te houden en een hoge levensverwachting te krijgen.

Ook kijk ik naar het karakter van de hond. Ik probeer niet specifiek te fokken voor de jacht (hoewel dit in een Drent altijd aanwezig is), maar meer op het karakter van de hond, namelijk een vriendelijke huishond, gericht op mensen en lief voor kinderen.

Verder kijk ik ook naar erfelijke factoren. Komen er geen afwijkingen in de lijn voor? Ook de uiterlijke kenmerken spelen hierbij een rol. Ik kijk naar de showuitslagen van de reu en teef. De mooie eigenschappen van de reu moeten de minder mooie eigenschappen van Silke verbeteren en andersom.

Onze pups zijn alleen beschikbaar voor liefhebbers van het ras. Dat wil zeggen dat men voldoende tijd dient te hebben voor de hond, er actief mee bezig wil zijn. Wij kijken daarbij ook naar uw persoonlijke situatie, zoals uw gezinssamenstelling, wilt u de hond voor de jacht of als gezinshond? Enzovoorts.